Weinigen zal het ontgaan zijn dat de Stichtsche Rugby Football Club weer van start ging deze zomer. Spandoeken met de zomer rugby zaterdagen ‘Get into Rugby’ waren overal in De Bilt, Bilthoven en Den Dolder te zien. De laatste van deze vier zaterdagtrainingen werd uitstekend bezocht met meer dan 60 (aspirant-) jeugdrugbyers in de leeftijd van 4 tot 12. Veel kinderen en ouders zijn na deze vakantie enthousiast fan geworden van de mooie sport met de ovale bal. Niet alleen de leuke oefeningen, het rennen, gooien maar ook de open atmosfeer van rugby spreekt veel ouders en kinderen aan in deze stoere sport. Succes dus voor de club die hard op weg is naar 100 jeugdleden.

De laatste zaterdag stond voor de oudste jeugd van 10 tot 12 jaar in het kader van twee clinics. Allereerst was daar Marlin Martens, rugbyster bij de Utrechtse Studenten club RUS, voor een clinic over vallen. Als geen ander weet zij hoe dat op een veilige manier te doen. Opgegroeid met een judoka als vader met zijn eigen judo school in Dronten weet ze precies hoe ze de jonge rugbyers veilig kan laten vallen. Een mooie start van vallen en snel weer opstaan voor het team de tweede clinic in gaat.

SRFC voorzitter Stijn Daniëls had oud rugby international en trainer Paul Huibregtse gestrikt voor een technische training over balvaardigheid. Rugby is meer dan alleen ruig tegen elkaar aan duwen, trekken en tackelen. Hoe beter de vaardigheden met de ovale bal hoe minder vaak de tegenstander kans heeft op een tackel. Snelle passes met de bal, handige werpacties en accuraat aangooien naar je teammaatjes vormden de basis van deze clinic. De jongens vonden het prachtig en zijn een boel vaardigheden rijker. Het U12 team is klaargestoomd voor een nieuw seizoen rugby wat over twee weken van start gaat.