De eerste wedstrijd van het seizoen bij de Stichtsche Rugby Football Club van afgelopen zaterdag was een feest voor het oog. De teams uit Driebergen en Utrecht konden terecht op het vernieuwde veld van Stichtsche en de in prima staat verkerende velden bij de Werkplaats. Dat leidde tot mooie rugby acties.

De jongste jeugd, U8, stond door de snelle groei van de club voor het eerst met 2 teams klaar. Zij spelen tag rugby. Een rugby spelvorm waar het gaat om fun, snelheid en vaardigheden opdoen voor later. De twee tags om het middel is waar de tegenstander op aast. Eén tag eraf dan pass je de ovale bal naar een teamgenoot. Twee tags eraf en de bal gaat naar de tegenstander. Dat het snel ging dit weekend bleek wel uit het aantal Tries dat gescoord werd, hierbij wordt de bal achter de lijn van de tegenstander gedrukt. Stichtsche maakte in 5 wedstrijden een totaal van 43 Tries. Kortom heel veel actie, plezier en succes want het team blauw won alle drie de wedstrijden vandaag. Reden voor een extra luide Squeeze! yell van de wolven.

Ook de jeugd tot en met 10 jaar, de U10, speelde dit weekend haar drie wedstrijden. Dit nieuw samengestelde team met jongens en meiden begon zeer voortvarend. URC uit Utrecht moest alles uit de kast halen om de Stichtsche Wolven tegen te houden. Stichtsche stond lange tijd voor maar Utrecht wist steeds beter de tackels te voorkomen en de vrije ruimte te zoeken voor de run naar de Try zone. In de laatste minuten maakt URC de beslissende Try. Met 7-6 was het een reuze spannende wedstrijd en liet Stichtsche mooie vooruitgang zien met dit team. Wie zelf eens een wedstrijd wil bijwonen, a.s. zaterdag 23 november wordt er van 10 tot 12 uur wederom thuis gespeeld.