De Stichtsche Rugby Football Club heeft afgelopen zaterdag een fantastisch debuut gemaakt met het organiseren van haar eerste jeugd rugby toernooi. Dankzij een nauwe samenwerking met SCHC en De Werkplaats waren er 4 wedstrijdvelden uitgezet voor de 150 jeugdspelers uit Haarlem, Almere, Driebergen, ’t Gooi en de lokale rugby jeugd uit Bilthoven en omgeving. De dag kon eigenlijk al niet meer stuk door het zomerse weer en de aanmelding van 15 rugby teams. Tel daar een grote groep vrijwilligers en enthousiaste rugby ouders bij op en alle ingrediënten zijn aanwezig voor een mooie sportdag.

De aftrap vond plaats om 10.00 uur met twee Stichtsche teams die mochten strijden voor de winst vandaag. Dat dit niet eenvoudig was werd gedurende het toernooi duidelijk. De tegenstand was enorm. De U8 jongens van de Stichtsche Wolven maakten duidelijk dat ze op de goede weg zijn. Twee Tries (de bal wordt achter de lijn bij de tegenstanders op de grond gedrukt) in de eerste wedstrijd tegen de Pink Panthers uit Driebergen. Vervolgens 6 hele sterke Tries tegen de Bulldogs uit Almere. Dit team komt op stoom en kan nog wel eens hoge ogen gaan gooien later dit seizoen. De laatste wedstrijd wint ’t Gooi met 11-5. Squeeze wat een dag voor de jongste Wolven.

De grotere jongens en meiden van SRFC konden op de prachtige velden van De Werkplaats hun kunsten laten zien. Als eerstejaars U10 team is dat geen eenvoudige opgave, gescoord werd er veel maar de winst zat er vandaag helaas niet in. De Bulldogs uit Almere lieten direct hun spierballen zien en maakten met 10 Tries tegen 5 van Stichtsche een goede start van het toernooi. Met sterk verdedigen volgt aansluitend een mooie match tegen de Pink Panthers die nipt wordt verloren.

Onder het toeziend oog van de zeer betrokken wethouder Madeleine Bakker-Smit spelen de Stichtsche Wolven hun laatste partij tegen de rugbyers uit ’t Gooi. De wethouder wordt getrakteerd op een waar rugby spektakel. Verdedigen, aanvallen, overspelen, tackelen, Tries scoren. Alles komt aan bod, evenals winst en verlies. De afsluiting van het toernooi wordt gevormd door een prachtig plaatje van de wethouder geflankeerd door 50 jonge rugby helden. Squeeze! Een mooiere dag had deze jonge sportclub zich niet kunnen wensen.