Eens in de twee weken is er een stuif-in training bij SRFC. Iedereen die dat leuk vindt, mag vrijblijvend meedoen! Wat kun je verwachten van een stuif-in training?

  • De U8 kinderen doen bijvoorbeeld tik- en vangspelletjes en spelen tagrugby. Daarbij ben je af als het lintje (de tag) dat vast zit met klittenband van je heup afgetrokken wordt. Onze jongste groep rugbyers heeft hier veel plezier in.
  • Voor de U10 halen we bijvoorbeeld de tackle shields en – bags te voorschijn. Zo kunnen ze de schouders er daadwerkelijk onderzetten en leren ze om er goed in te gaan met een ovale bal én ze leren goed en laag tackelen.
  • Voor de U14 groep gebruiken we bijvoorbeeld de scrummachine. Die wordt dan zo een paar meters naar achteren geduwd. Of we oefenen de ingooi (de line out) waarbij de trainers tegenstand bieden. We sluiten vaak af met een partijtje of een team run, een wedstrijd met alleen tegenstand van stootkussens. De spelers moeten er hard en laag ingaan en goed vegen om ervoor te zorgen dat de snellere en/of behendiger spelers er langs kunnen. Want hoewel rugby een contactsport is, proberen de spelers elkaar toch zoveel mogelijk te ontwijken om een doelpunt (try) te maken.

dsc_0360 dsc_0329 dsc_0335 dsc_0331