Rugby is voor iedereen! Noppenschoenen, sportkleding die tegen een stootje kan en vies mag worden … Meer heb je niet nodig. Dat bewezen Fien + de jongens van DOSC JO12-1 afgelopen week. Om een hechter team te worden en hun fysieke mogelijkheden beter te leren kennen, kregen ze een heuse rugby clinic van de Stichtsche RFC, op het grasveld bij SCHC.

Met enorm enthousiasme stortten zij zich op de oefeningen. Aanvallen, verdedigen, rennen met de bal en deze (naar achteren!) afspelen, inlopen op een tegenstander, tackelen … alles kwam voorbij. De ouders achter de tackleshields en de grote tacklezak keken soms best benauwd naar de op hen afstormende DOSC-jeugd.

Bij de afsluitende onderlinge wedstrijd was aan niets te zien dat het hier om voetballers ging die anderhalf uur daarvoor nog nooit een rugbybal hadden aangeraakt. Na afloop glunderende stoere gezichten alom!

De komende maanden zal nog een groot aantal kinderen in de gemeente De Bilt op een speelse manier kennismaken met rugby.

  • Op 21 april krijgen groep 6, 7 en 8 bij de Koningsspelen de kans om in de voetsporen te treden van de helden en heldin van DOSC.
  • Rugby staat ook op het programma van het Scholentoernooi op de Werkplaats (17 mei). Hiervoor kan in de periode van 11 april tot 12 mei worden getraind.
  • Er wordt ook rugby gespeeld bij het scholentoernooi van de Deltascholen op 21 juni. Tijdens de sportweken worden trainingen/clinics gegeven.