De Stichtsche rugby-ers hebben afgelopen zaterdag een zeer grote stap gezet naar het kampioenschap voor Under 14. Dit zijn de kinderen van  12 en 13 jaar. Nadat 8 van de 9 wedstrijden de afgelopen maanden gewonnen werden door rugby-ers van SRFC, stond afgelopen zaterdag het duel tegen de nummer 1 van de Plate Poule op het programma. De jongen en meisjes van Rugby Club Waterland die 9 van de 9 wedstrijden hadden gewonnen waren naar SRFC gekomen om te laten zien waarom zij op nummer 1  staan en wel met vier punten voorsprong op SRFC.

Bij een optimale winst, inhoudende dat minimaal vier try’s worden gescoord, konden de Stichtsche rugby-ers vijf punten binnen halen waardoor SRFC 1 punt voorsprong kon behalen in de poule. Echter alleen indien RC Waterland geen bonuspunt zou krijgen, door ook vier try’s te scoren of met minder dan 6 punten te verliezen, zouden de Stichtsche Wolven nog kans op het kampioenschap hebben. U ziet het naast hard werken om de bal over de try lijn te drukken, dient er ook goed gerekend te worden op het grasveld.

Vanaf de eerste minuut stoven de Stichtsche Wolven naar voren en werden met veel samenspel en druk vele meters voorwaarts gemaakt. Door goed aanvallend en verdedigend werk werd de tegenstander tegen gehouden waardoor het na 15 minuten 10 – 0 stond voor de Stichtsche Wolven. Een try is vijf punten waard en met goed geluk kunnen daar nog 2 punten bij komen, als je de ovale bal door de palen (conversie) schiet nadat je een try hebt gescoord.

Naast het aanvallende spel en de goede tackles, was de scrum oppermachtig en werd met een prachtige aanval vanuit de scrum een try gescoord met jawel een conversie die door de palen werd geschopt, 17-0 voor de pubers van SRFC. Waterland wist nog net voor de rust een try te scoren zonder een conversie dus 17-5. Helaas maar zeker verdient want dat deden ze met een prachtige aanval waarin hun krachtpatsers en snelle spelers goed samenwerkten, respect!

De Stichtsche wolven wisten dat ze met deze score slechts 4 van de benodigde 5 punten binnen hadden gehaald en dus nog vol aan de spreekwoordelijk bak moeten om het doel te behalen: 5 punten en geen bonus punt voor RC Waterland. Er werden nog extra sinaasappelen en water naar binnen gewerkt om voldoende energie binnen te halen.

De Stichtsche wolven en RC Waterland putten beide moed uit het spel zo vlak voor de rust. Er werd in de 2e helft goed gelopen, hard geknokt om de bal, goed getackeld en nadat alle graspollen weer waren neergedaald, waren er nog vier try’s gemaakt en twee conversies. Eerlijk verdeeld over beiden teams.  Kortom een stand van 29-17. Vijf punten voor SRFC en geen punt voor de tegenstander RC Waterland.

Aankomende weken wordt duidelijk of de Stichtsche Wolven van Under 14 deze ene punt voorsprong weten te behouden om voor de 1e keer in de korte historie van Stichtsche Rugby Football Club kampioen te worden.

Wordt vervolgd…………….