Het jongste rugby team van de Stichtse Rugby Football Club speelde afgelopen weekend op uitnodiging in Spakenburg. De Spakenburgse Rugby Club had jeugdteams uit heel Nederland uitgenodigd om de sport lokaal meer bekendheid te geven. De dag werd in beeld en film vastgelegd door fotograaf Niels van Kesteren die met camera’s en een drone beelden maakte van de wedstrijden.

De Stichtse Wolven hadden 4 partijen voor de boeg tegen serieuze teams uit Amersfoort, Driebergen en ‘t Gooi. Door het koude weer was er al enkele weken geen competitie meer gespeeld en dat was te merken. De ambitie spatte eraf om Tries te scoren, het equivalent van een doelpunt bij andere sporten. De eerste partij tegen ’t Gooi werd door het razendsnelle spel van Stichtsche een 9-0 overwinning. De tegenstanders waren compleet verrast. De Pink Panthers stonden daarna op het veld maar hier leek het even of de rollen omgedraaid waren. 2-0 achter na een paar minuten, herpakken en door! Het snelle spel kwam snel terug en met 4-7 werd de tweede wedstrijd ook winnend afgesloten.

Dat we niet met Stichtsche superhelden te maken hebben werd duidelijk in de derde partij toen het eerste team van ’t Gooi als tegenstander op het veld stond. De Stichtsche Wolven hadden serieuze competitie en legden het met 6-4 af tegen de rugbyers uit Naarden. De laatste match werd een ware uitputtingsslag. De jongens waren al bijna 2 uur in touw en de sterkste tegenstander van de dag, Eemland stond klaar om met de winst naar huis te gaan. Al snel werd duidelijk dat de jongens van de Stichtsche Rugby Club nog voldoende energie hadden, diverse snelle acties van het hele team zorgden voor veel Tries. 7-3 werd de eindstand en met deze klinkende overwinning erbij werd er terecht een klein feestje gevierd. Squeeze!

De yell van de Stichtsche Wolven klonk nog lang na in Spakenburg.