Toen ze zelf nog rugby speelden, hebben ze ongetwijfeld voor hetere vuren gestaan, maar niet voor grotere: Jeroen Plat en Jan-Paul Post bezochten afgelopen weken maar liefst 13 basisscholen in Bilthoven en De Bilt om in de groepen 6, 7 en 8 rugbyclinics te geven. Jan-Paul Post: “We zijn verschillende keren bij De Werkplaats geweest en hebben het daar afgesloten met een groot onderling toernooi waar alle leerlingen van groep 7 en 8 aan meededen. En we waren bij alle Delta Scholen. Dit jaar voor het eerst hebben we rugbyclinics georganiseerd op de scholensportdag  – die op het terrein van FC De Bilt is gehouden. Daar is rugby erg enthousiast ontvangen. Er was goed te zien dat er vooraf op school al hard getraind was”. 
Het doel was eigenlijk drieledig. Om zoveel mogelijk kids:

  1. kennis te laten maken met rugby
  2. te laten weten dat je in onze gemeente kunt rugbyen bij SRFC
  3. voor te bereiden op het scholensporttoernooi onlangs en op het eerste Scholen RugbyKampioenschap van Bilthoven, dat vorige week plaatsvond.”

Beide coaches werden bijgestaan door de andere trainers van SRFC, maar kregen ook enthousiaste hulp van de Utrechtse Studenten (USRS), van de rugbydames van RUS en van zelfs verschillende damesrugby-internationals uit de diverse Oranje selecties. Die moesten na afloop van de trainingen menig handtekening zetten en zijn veelvuldig op de telefoons van de jeugd vastgelegd. 
 “We speelden tag-rugby” legt Jeroen Plat uit. “Kinderen hebben een band om het middel met twee lintjes eraan die met klittenband vastzitten. Als je een lint eraf trekt gaat de bal over naar de andere partij. Ideaal, want je speelt al wel met alle rugby regels (zoals de bal niet naar voren mogen gooien) maar het fysieke contact staat nog op een laag pitje. Daardoor kun je dus al heel snel onderlinge partijtjes spelen. Snelle en behendige meiden zijn daarbij zeker zo gevaarlijk als grote sterke jongens.” Na afloop kregen alle kinderen een rugbyballetje mee, om de zomer mee door te komen tot in de eerste schoolweek na de zomervakantie de jeugdrugby-trainingen weer beginnen bij SRFC.

Bij SRFC kunnen jongens en zeker ook meisjes vanaf 5 jaar trainen en wedstrijdjes spelen. Op verschillende niveaus en op verschillende middagen en in het weekend. Noppenschoenen, een bitje en sportkleding die tegen een stootje kan en vies mag worden. Meer heb je niet nodig. Alle info staat op www.srfc.nl en facebook.com/stichtscherfc.

Alle evenementen werden mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Fonds Sportbevordering De Bilt.